Magyar termék=magyar munkahely!

Vegyen magyar termékeket, ne a jóval drágább külföldi gyártmányokat!

Friss vélemények

Utolsó kommentek

A Flora margarin gyártója ismét hazudik

2013.09.15. 18:04 Külföldi hazaküldő

Nem átall a pofátlan multi a vaj ellen is reklámot csinálni! Hihetetlen a kapzsiságuk mértéke! De ne higgyen senki a hazug reklámjuknak, mert a koleszterin 90 %-át az ember szintetizálja, nem táplálékkal visszük be!

Természetesen semmilyen klinikai kísérlettel sem tudja bizonyítani a Flora margarin gyártója, az Unilever, hogy aki vajat eszik, az szívbeteg lesz! Természetesen erről nincsen szó, főleg,ha azt is figyelembe vesszük, hogy az emberiség evolúciója során annyi szívbeteg ember még soha nem volt (népesség arányosan), mint mióta tömegesen eszik az emberek a margarint.

Vannak, akik magas koleszterintartalma miatt kerülik fogyasztását, de ez felesleges, hiszen az egészséges táplálkozáshoz 300 mg táplálékkal bevitt napi koleszterint ajánlanak, ha pedig valaki napi 30 g vajat eszik, akkor ez ehhez képest mindössze 69 mg koleszterinterhelést jelent a szervezetének.A 30 mg-ot azért írtam, mert ez egyharmadnyi "kocka" vajat jelent, mivel ugye a klasszikus vaj 10 dkg-os. Ezért kár lenne levenni az asztalunkról ezt a finom élelmiszert. A vajban foszfolipidek vannak, amelyek oldatban tartják a koleszterint és csökkentik annak lehetőségét, hogy a koleszterin az érfalra rakódjon. Szívbetegeknek az alacsony zsírtartalmú vajkrémeket ajánlják. A vajban sok a vitamin, mint például az A-, D- és E-vitamin. A vaj könnyen emészthető, ezért gyomorbetegek is fogyaszthatják. Olyan zsírsavakat is tartalmaz, ami felszívódási zavarok mellett is hasznosul, így időseknek is ajánlható, a tejfehérje-allergiában szenvedők azonban nem ehetnek vajat.

A rengeteg szívbeteg ember a mozgáshiánytól, a sok transzzsírsavtól és általánosságban az elhízástól, azaz a civilizált világ túlzott kalóriabevitelétől van. Dr, Horváth István professzor is elmondta már százszor: a koleszterinszint a vérben teljesen egyedi és 90 %át az ember szintetizálja, mert szüksége van rá! Nem kell hinni a koleszterin ellenes reklámnak! A koleszterin testünk alapvető alkotója, nélküle nincs élet!

Ugye nem hullottak a középkorban az emberek a szívinfarktustól, mint manapság... természetesen a margarinokat és így a Flora margarint is a legrosszabb étolajokból állítják elő hidrogénezéssel, azaz szilárdítással. Ez annyit tesz, hogy a finomított étolajat megszilárdítják és azt eszik meg az okos vásárlók. Íze semmi nem lenne, ha nem fűszereznék a műkaját Unilever-ék..

Észrevették már ugye önök is, hogy milyen furcsán ragad fel a margarin az ember szájpadlására? Főleg, ha nem elég meleg a tea vagy a kakaó.. Még a hangyáknak sem kell, bezzeg a finom és természetes vajat megeszik.Kép 1.: a műétel, ami a hangyáknak sem kell

Ha viszont megkóstolunk egy vajas-pirítós kenyeret, nos akkor összeszalad a nyál az ember szájában!

További bizonyíték Flora hazugságáról:a napi ajánlott koleszterin mennyiséget nem lehetséges normális vajfogyasztással elérni! Természetesen a szív és érrendszeri betegségeket inkább a sok transz-zsírsav, mint a szervezetünk számára szükséges telített zsírsavak és koleszterin okozza.

Érvek a vaj mellett:

Az igazság az, hogy a vaj nem egészségtelen.  Íme 10 előnye a valódi, friss vajnak:

1.   A vaj a legkönnyebben felszívódó vitaminforrás, amely támogatja a pajzsmirigy, a mellékvesék és a szív-érrendszer működését.Kép 2.: 3 hangya próbálkozott, bele is döglöttek szegények

2.   A vaj nem vezet felesleges testzsír lerakódáshoz, mert rövid és közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek a szervezetben a gyors energia forrásai és hozzájárulnak a jóllakottság érzéséhez is. Ily módon csökkenthetik a sóvárgást és a túlevést.

3.   Rendkívül gazdag antioxidánsokban, beleértve az E és A vitaminokat, valamint a szelént, ami véd a szívbetegségtől és a ráktól.

4.   A vaj jó koleszterin forrás, amely antioxidánsként viselkedik, megjavítva az avas zsírok, növényi olajok és transz zsírok által okozott károkat. A koleszterin az agy és az idegrendszer fejlődéséhez is szükséges, főleg gyermekeknél.

5.   A vajban lévő telített zsír rövid és közepes lánchosszúságú zsírsavakból áll, amelyek daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek és erősítik az immunrendszert.

6.   A vaj konjugált linolsavakat tartalmaz (CLA), amelyek védenek a rák ellen.

7.   A pasztőrözetlen nyers vajban van egy ú.n. Wulzen tényező amely véd az ízületi gyulladástól, a szürkehályogtól és a verőerek megkeményedésétől.

8.   A vaj kiváló jód forrás, jól felszívódó formában. A jód szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

9.   Elősegíti a gyomor-bél egészségét és csökkenti a gyermekek hasmenését.

10.  A vaj K2-vitaminban gazdag, megakadályozza a fogszuvasodást és erős fogakat és csontokat épít.

Ne feledje, a legelőnyösebb a nyers, pasztörizálatlan vaj fogyasztása.

Szólj hozzá!

Címkék: koleszterin vaj szívbetegségek flora margarin hidrogénezett

A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogenezett-flora-margarin-versus-vaj.blog.hu/api/trackback/id/tr545515551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása