Magyar termék=magyar munkahely!

Vegyen magyar termékeket, ne a jóval drágább külföldi gyártmányokat!

Friss vélemények

Utolsó kommentek

A Calcitrio 60 db és a Jutavit Calcium Forte 60 db ára

2016.11.06. 09:10 Külföldi hazaküldő

A Calcitrio 60 db és a Jutavit Calcium Forte 60 db ára

Ismét ajánlok olcsóbb magyar terméket, mint a jó drága kalcium termék (Calcitrio)! Ha valaki kalcium forrást K2 és D3 vitaminnal keres, akkor ne válassza a méregdrága  terméket, hanem válassza a nagyobb kalcium tartalmú és szintén hazai Jutavit Calcium Forte tablettát!

A televízióban az vásárlók pénzén reklámozott jó drága termék ára átlagosan 2500 Ft, a gyártó által ajánlott fogyasztói ára 2599 Ft...

Calcitrio árak: http://www.argep.hu/main.aspx?suche=Calcitrio+60&x=0&y=0

A  Calcitrio hatóanyag tartalma


Hatóanyagok:
Hatóanyagok mennyisége
2 filmtablettában
Felnőttek számára ajánlott
napi beviteli mennyiség %-a
Kalcium
(kalcium karbonát)
500 mg 63%
K2-vitamin
(természetes menakinon-7)
45 µg 60%
D3-vitamin 25 µg (1000 NE) 500%

 

Calcitrio összetevők:calcitrio_p_d.png

kalcium-karbonát, sűrítő anyag (cellulóz), tömegnövelő szer (kalcium- foszfátok), sűrítő anyag (gumiarábikum), tömegnövelő szerek (krosszkarmellóz-nátrium, kukoricakeményítő), sűrítő anyag (hidroxipropil-metil-cellulóz), természetes menakinon-7 (K2-vitamin), csomósodást gátló anyagok (talkum, zsírsavak magnéziumsói), kolekalciferol (D3-vitamin), fényező anyagok (sztearinsav, polietilén-glikol, polivinilpolipirrolidon), színezék (titán-dioxid).

A titán-dioxid teljesen felesleges a külföldi Calcitrio termékben és még egészségügyi kockázatot is jelent: http://www.otszonline.hu/cikk/mikor_karos_a_titan_dioxid 

A cikkből: "In vitro sejttenyészetben hatást fejt ki a különböző sejtfunkciókra, így az életképességre, a proliferációra, sejthalálra, és a differenciációra. Az IARC a fentiek alapján potenciális rákkeltőnek tartja a mikronizált titán-dioxidot és 2B csoportba sorolta."

Jutavit Calcium Forte 60 db

Hatóanyagok mennyisége napi adagban NRV%

Kalcium 600 mg 75,00%
K2 vitamin 50 µg 66,67%jutavit_calcium_forte.jpg
D3 vitamin 30 µg 600%
NRV%: napi beviteli referenciaérték felnőttek esetében

Összetevők:
kalcium-karbonát, tömegnövelő szerek (cellulóz, hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), maltodextrin, fényezőanyag (zsírsavak), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), keményítő, kolekalciferol, nedvesítőszer (glicerin), lipid (oliva eredetű), közepes láncú triglicerid, alfa-tokorefol, természetes menakinon 7 (természetes K2 vitamin, Bacillus subtilis, natto eredetű).

Jutavit Calcium Forte árak:

Jómagyar.hu: 1500 Ft  

Provitamin.hu: 1660 Ft

Bio.bolt 1593 Ft...

 


Jól látható, hogy a Jutavit 100 mg-al több Calcium-ot préselt a Jutavit Calcium Forte tablettába, mint a Calcitrio gyártója, ára mégis lényegesen, mintegy 50 %-al alacsonyabb, továbbá titán-dioxidot sem tartalmaz!

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy a forgalmazók vagy (külföldi) gyártók a milliós  TV reklámok árát belekalkulálják a termékeik fogyasztói árába, áraik pedig nagyon magasak, a nagyobb hatóanyag tartalmú magyar termékhez viszonyítva! 

Szólj hozzá!

Címkék: ár jutavit calcitrio kalcium forte

A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogenezett-flora-margarin-versus-vaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6511933775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása